בישול בשטח עם הילדים – 3 מתכונים לבישול במדורה שכל ילד יכול להכין

קמפינג ואוכל הולכים יחד. בישול בשטח הוא אחת החוויות המהנות והמעצבות את הזיכרונות מהקמפינג שלנו, לכן אין סיבה לא לשתף בה את הילדים. גם הילדים שאינם בשלנים גדולים בחיי היום יום, נהנים מהחוויה כאשר מוציאים אותם מהמטבח ביתי ומעבירים אותה לטבע. הסוד הוא ללא ספק – המדורה. קסם המדורה שובה את כל הישובים סביבה והגאווה שבפיצוח האתגר הופכת את הארוחה לטעימה כפליים.
הנה כמה רעיונות לבישול במדורה שלא רק ימנעו מהילדים להפריע לכם בזמן ההכנות אלא אפילו יגרמו להם לעזור.

1. ביצה אינדיאנית

שדרוג נפלא של הקרטושקס הקלאסי. מתכון מפתיע של תפוח אדמה ממולא בביצה קשה ואפוי במדורה.
קרטושקס הוא המתכון הקלאסי לבישול במדורה. אין תחליף לטעם תפוח האדמה הזה כשהוא יוצא מהגחלים. על לשונו של ילד הוא טעם של חופש ולמבוגר הוא טעם של ילדות וכשמוסיפים לו עוד טוויסט קטן – זה אפילו עוד יותר טוב.
הקרטושקס המשודרג הזה גם טעים וגם מעסיק את הילדים ומשתף אותם בחווית הבישול.

בישול בשטח עם הילדים - 3 מתכונים לבישול במדורה שכל ילד יכול להכין

מצרכים:

  • תפוחי אדמה גדולים כמספר הסועדים (רצוי שתפוחי האדמה יהיו בגודל אחיד, בכדי שזמן הבישול שלהם יהיה שווה)
  • ביצים כמספר הסועדים
  • מלח ופלפל
  • נייר כסף
  • עירית (לא חובה)
  • גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
  • חוט ברזל (לא חובה)

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חותכים את ראש תפוח האדמה בחלקו העליון, בערך ב2/3 הגובה, כך שתיווצר מעין כיפה. שומרים את הכיפה בצד. מרוקנים את תפוח האדמה בעזרת מכשיר לריקון ממולאים ומשאירים לא פחות מ-1.5 ס”מ של דפנות תפוח אדמה. שוברים ביצה לתוך החלל שנוצר ומתבלים במלח פלפל ותוספות. סוגרים את תפוח האדמה בעזרת הכיפה ששמרנו בצד ועוטפים בצורה הדוקה ב-2-3 שכבות של נייר כסף. בשלב זה אפשר להשחיל את תפוחי האדמה על חוט ברזל כמו מחרוזת, שלב זה אינו חובה להצלחת המתכון אך הוא עשוי להקל עליכם במציאת תפוחי האדמה כשתרצו להוציא אותם מהגחלים. אופים בתוך הגחלים כ-20 דקות כפי שמכינים קרטושקס – בתאבון!

2. בננה ספליט

כל ילד ישמח לקחת חלק בהכנת הקינוח, בוודאי אם הוא כולל שוקולד, ובטח אם הוא מתבשל במדורה.
השילוב של בננה ושוקולד הוא שילוב מנצח ומתאים כקינוח כמעט לכל סוג של ארוחה.את המתכון הזה יכולים להכין ילדים בכל גיל והוא עניין של 10 דקות הכנה בלבד.

מצרכים:

  • בננות בשלות בקליפתן כמספר הסועדים
  • נייר כסף
  • רשת צלייה
  • שוקולד צ’יפס
  • פחית חלב מרוכז ממותק
  • תוספות אופציונליות
    • מיני מרשמלו
    • תותים חתוכים
    • שברי אגוזים
    • שוקולד צ’יפס לבן
    • פתי בר מרוסק

אופן ההכנה:
חותכים את הבננות לאורכן דרך הקליפה עד ל-2/3 עומק הבננה פותחים אותן מעט רק כדי לאפשר מילוי (את החיתוך יכולים הצעירים שבילדים לעשות בעזרת סכין חד פעמית).
ממלאים את החריץ שיצרנו בשוקולד צ’יפס, חלב מרוכז ותוספות לפי טעמכם האישי. סוגרים ב2 שכבות של נייר כסף ומבשלים על רשת מעל המדורה או בתוך הגחלים 2-3 דקות.
מוציאים ואוכלים בזהירות עם כפית – בתאבון!

3. משה בתיבה על שיפוד

איזה ילד לא אוהב משה בתיבה?
המתכון הפשוט הזה ישמח כל ילד ואפשרי להכנה גם על ידי הצעירים שבילדים.

מצרכים:

  • נקניקיות מופשרות
  • שיפודים
  • גליל בצק עלים
  • גליל נייר כסף
  • לרוטב:
    • 100 גר’ רסק עגבניות
    • 2 כפות דבש
    • 1 כף סויה
    • מעט קטשופ

אופן ההכנה:
פרסו את בצק העלים על משטח נקי וחתכו משולשים לאורך הבצק כשבסיס המשולש קטן כסנטימטר בערך מאורך הנקניקיה. שפדו את הנקניקיה, מקמו אותה לרוחבה בבסיס המשולש וגלגלו אותה יחד עם הבצק מהבסיס ועד לקודקוד המשולש.

עטפו את המשה בתיבה ב-2 חתיכות של נייר כסף.
אין לעטוף הדוק מדי על מנת לאפשר לבצק לתפוח. בשלו מעל המדורה תוך כדי סיבוב כ10-15 דקות עד שהבצק תפח והנקניקיה מוכנה.
אפשר כמובן לטבול בקטשופ כמו שילדים אוהבים,או למבוגרים שבינינו אפשר להכין רוטב משודרג: ערבו יחד את רסק העגבניות, הדבש והסויה – ובתיאבון!

באותה הדרך אפשר  להכין גם קרואסוני שוקולד:
החליפו את הנקניקיה בממרח שוקולד וגלגלו את הבצק באותה הדרך סביב השיפוד. עטפו את ה קרואסון ב2 חתיכות של נייר כסף. בשלו מעל המדורה תוך כדי סיבוב כ10-15 דקות עד שהבצק תפח.

וגם קרואסוני חמאה:
החליפו את הנקניקיה בחמאה, מרחו את החמאה באופן אחיד על משולשי הבצק, פזרו מעל סוכר וגלגלו את הבצק באותה הדרך סביב השיפוד. מרחו גם את הקרואסון המגולגל במעט חמאה ופזרו מעל סוכר. עטפו את הקרואסון ב2 חתיכות של נייר כסף. בשלו מעל המדורה תוך כדי סיבוב כ10-15 דקות עד שהבצק תפח.
בתאבון!

Test1 דילוג לתוכן